top of page

Hoe we werken:

Na doorverwijzing van een geneesheer gaat u naar een kinesitherapeut in de praktijk of in sommige gevallen bij u thuis. Een behandeling duurt een half uur per keer.

Bij de eerste afspraak probeert de therapeut een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Kinesitherapeuten werken met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

De kinesitherapeut kan u op diverse manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er 3 soorten behandeligen: bewegings-, manuele- en fysische therapie. Vaak worden ze gecombineerd

Daarnaast zorgt de kinesitherapeut voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat. Verder is het belangrijk dat u meewerkt aan het verminderen van uw klachten door oefeningen te doen en gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie draagt bij aan uw herstel.

Enkele specialisaties:

- algemene revalidatie

- manuele therapie

- oefentherapie: algemeen en sport specifiek

- myofasciale therapie (www.trigger.be)

- oefentherapie en preventie rug problematiek

- relaxatie therapie

- vertigo training

- taping (klassiek en kinesio)

bottom of page